Chamber of Commerce number: 78093783
VAT-id: NL003285205B89

 

Mag ik van jou vanServicebaliede kaart ….?

Het allerleukste spel voor in de pauze is hier!

In de supermarkt gebeurt er altijd erg veel, zo veel zelfs dat je er een kwartetspel van kan maken! Superpret is dat kwartetspel, speciaal gemaakt voor supermarkt medewerkers met allerlei verschillende herkenbare dingetjes uit de winkel.

Super leuk om neer te leggen in de kantine voor de collega’s die op pauze zitten of om op een leuke manier nieuwe collega’s te introduceren in het team.

Bestel direct!

Iedereen wil een leuke werkdag! Waar wacht je nog op?

Speluitleg

Valsspelen zit er niet in…

Doel van het spel

Het is de bedoeling door slim te spelen en te vragen zoveel mogelijk setjes van vier kaarten te verzamelen, de kwartetten. Door goed op te letten bij andere beurten kun je achterhalen wie welke kwartetkaarten heeft. Degene met de meeste kwartetten wint.

Is je pauze of die van je tegenstander voorbij? Dan wint degene die op dat moment de meeste kwartetten heeft.

Voorbereiding

Alle kaarten worden onder de spelers verdeeld. Het kan zijn dat sommige spelers meer kaarten hebben dan andere spelers. De kaarten neem je in je hand en laat je niet aan de andere spelers zien.

Twee spelers

Speel je het spel met een collega? Schud de kaarten dan en geef jezelf en je collega elk 5 kaarten. Alle andere kaarten komen in een blinde stapel. Als iemand een kaart vraagt die niet gegeven kan worden, dan krijgt hij een kaart van de blinde stapel als afsluiting van zijn beurt.

Speluitleg

Een willekeurige speler begint. Als je aan de beurt bent, vraag je aan één van de andere spelers een kaart die je niet hebt. Dit moet dan wel een kaart zijn van een kwartet waarvan je zelf minimaal een kaart in je hand hebt. Noem de naam van het kwartet en vraag naar de kaart die je wilt hebben. Als de speler die kaart heeft, dan moet hij deze aan je afgeven en mag je doorgaan met kaarten vragen. Dit mag aan dezelfde of een andere speler.

Als je een setje van vier kaarten hebt, roep je ‘Kwartet!’ en leg je de vier bij elkaar horende kaarten voor je neer op tafel. Heeft de speler de gevraagde kaart niet, dan is je beurt voorbij en is de speler aan wie je het laatst een kaart vroeg aan de beurt. Het spel is afgelopen als alle kwartetten compleet zijn.

De kaarten

Superpret kaarten variëren van herkenbare dingen van de groenteafdeling tot typische dingen die klanten zeggen. Kaarten zijn niet alleen leuk, grappig en herkenbaar maar vaak ook educatief!

Rode kaarten

Die “ene” klant
Uitstelgedrag
Nagelbijten
Dit vergeet iedereen
SCO’s
Ziekmeldredenen

Groene kaarten

De leuke klant
Wholesome
Heel slim
AGF
Keuken
Magazijn

Blauwe kaarten

Na werk
Kwaliteit
Dervingsbak
Beroemde uitspraken
Brood
Diepvries

AQUA kaarten

One Team
Gastheer / gastvrouw
Complimentjes
Teams
Pauze
Klant bij de kassa

Oranje kaarten

Tegenslagen
Corona
Dit doe ik echt “altijd”
Servicebalie
Oortje
PostNL